Добре дошли в нашия магазин!

Последни новини

Търси

Промени критериите за търсене Табличен вид

Продукти

Масло от Жасмин

100% натурално, студено пресовано.

Според Даниел Риман (в "Библия на ароматерапията") маслото от жасмин не играе особенна роля в ароматерапията, но "несъмнено уханието му е толкова прекрасно, че самото вдъхване може да влияе благотворно на настроението". Според него също жасминът трябва да се държи по-далеч от спалнята, защото действа стимулиращо и ще ви държи будни. Странното е обаче, че жасминът се включва и в някой ароматерапевтични рецепти срещу безсъние и за успокоение. Изглежда, че хората реагират различно на съставките, съдържащи се в цветовете му.

Направете си жасминов чай, разпръснете масло с дифузер във въздуха или го разтворете в масло носител, например бадемово масло и се масажирайте с него - открийте как този противоречив аромат действа на вас и му се наслаждавайте. Със сигурност няма да останете безразлични!

Цена: 25.00лв.
Няма наличност

Масло от Нар

100% натурално, студено пресовано. Най-силният антиоксидант

Маслото от нар е богат източник на витмини С и В5, полифеноли, фитоестрогени, желязо, калий и мастни киселини, и съдържа 3 пъти повече антиоксиданти от червеното вино и зеления чай. Може да се прилага външно и вътрешно, като хранителна добавка или диетичен продукт, директно или в комбинация с други козметични и лечебни съставки.
Цена: 22.00лв.
Брой:

Масло от Лук

100% натурално, студено пресовано.

Цена: 15.00лв.
Няма наличност

Розово Масло

100% натурално масло от Rosa Damascena от Сирия, студено пресовано.

Родината на Rosa Damascena е Азия. Как попада в България:

Според старите хроники, първите рози били внесени в Тракия от гарнизоните на Александър Велики. Истинската история на българската роза,обаче започва доста по-късно. Легендата разказва, че през XVI век един турски големец донасъл със себе си растение, което той много харесал по време на посещението си в гр. Дамаск. Той започнал да я отгежда и й дал името Роза Дамасцена, в чест на родния й град. Когато султанът видял това растение,той бил опиянен от красотата му и заповядал, през 1593 г. да се започне неговото масово отглеждане за нуждите на двореца.Тази заповед поставила началото на така наречената днес Розова долина в България.

Цена: 28.00лв.
Брой:

Масло от Евкалипт

100% натурално, студено пресовано.

Първи открили лечебните свойства на евкалипта, най-високото широколистно дърво на Земята, австралийските аборигени. Те привързвали листа от евкалипт около рана за да предотвратят инфектирането й и да ускорят зарастването. Евкалиптът изиграл голяма роля в борбата с епидемиите от малария. Евкалипта бил наричан  “дърво на живота”, “елмаз на лесовете”, “дърво на чудесата”.

Цена: 15.00лв.
Няма наличност

Масло от Горчив Бадем

100% натурално, студено пресовано.

Цена: 16.00лв.
Няма наличност

Масло от Кайсиеви Ядки

100% натурално, студено пресовано.

Кайсиеви ядки  virgin, Prunus armeniaca. Богато масло на витамин А и линоленова киселина. Маслото от Кайсиеви ядки има мултифункционално действие. То тонизира, хидратира, подхранва, ревитализира, омекотява и прави кожата по-еластична. Подходящ за нощен крем при вяла и уморена кожа. Благоприятства и  забавя нейното остаряване.

Цена: 15.00лв.
Няма наличност

Лаврово Масло

100% натурално, студено пресовано.

От древни времена олиото, извличано от лавровите семена се е наричало „вълшебно олио“ заради ползата му върху кожата и косата. Счита се, че кралиците Клеопатра (в Египет)  и Зенубия (в Сирия) са го използвали, за да запазят младостта на кожата и блясъка и здравината на косите си. В Древна Гърция се е ноел венец от лаврови клонки като символ на властта и победата.

Лавровото дърво е вечнозелено и расте предимно в средиземноморските страни. На арабски лавров се обозначава с думата „гхар“.

В редица страни част от дървото, а именно лавровите листа (дафинов лист) се използват в кухнята. В арабските страни това е по-скоро рядкост, но дървото и по-точно плодовете му имат друго предназначение, а именно да разкрасяват.

Олиото, извличано от тях се произвежда и до днес на някои места в Сирия по стара ръчна технология. Плодовете се варят във вода 6-8 часа и олиото изплува на повърхността, където се обира с дървена лъжица. За получаването на 1 л. лаврово масло (олио) са нужни 16 кг плодове. С тази дейност за заети предимно жените в селски райони, а получената суровина се продава на производителите на сапуни и билки.

Извлеченото олио се използва както самостоятелно, така и в състава на най-известните сапуни в Сирия.

Цена: 18.00лв.
Няма наличност

Масло от Рукола

100% натурално, студено пресовано.

Цена: 16.00лв.
Няма наличност

Масло от Сандалово Дърво

100% натурално, студено пресовано.

Родина на сандаловото дърво е Южна Азия, разпространено е в Индонезия, Индокитай, Шри Ланка, Австралия. В парфюмерията сандаловото дърво се използва успешно за да подчертае силата на другите аромати, дори когато е в малки количества.

Сандаловото масло в последните години се използва все повече и в ароматерапията. Добива се чрез дестилация от дървесината на сандаловото дърво. Ароматите могат да се използват и успоредно с различни методи на нетрадиционната медицина. Ароматните вещества на етеричните масла действат като типични биологически активни вещества, от една страна, а от друга - представляват вибрационни образци на нивото на тънката субстанция, които могат да оказват лечебно въздействие на вътрешните енергийни системи и на аурата на човека.

Сандаловото дърво предизвиква усещане за човешка топлота, съгласие, откритост и разбиране. С този мирис може  да се създаде прекрасна атмосфера, при която човек се освобождава от отрицателната енергия. Сандаловото дърво предизвиква доверие и това доверие трябва да бъде оправдано и с нашето поведение. Можете да бъдете спокойни, когато в състава на избрания от вас парфюм присъства маслото от сандалово дърво. То е символ на качество.

За източните религии сандаловото масло е като тамяна за християнските. Ароматът му има дълбок смисъл в много древни ритуали. А дървесината се използва за направата, както на религиозни, така и на различни светски символи.

Цена: 20.00лв.
Няма наличност
Предишна1 2 3 4 5 6 7 8 9 10Следваща Страница 1 от 21